Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Μην αφήνετε τα πρότυπα της κοινωνίας να σας βάλει σε καλούπια.






Αυτή η φωτογραφία μου έδωσε σήμερα την αφορμή να μιλήσουμε για ένα πολύ λεπτό θέμα, τον ρατσισμό  ανάμεσα στους ανθρώπους  και για τις διακρίσεις που γίνονται ανάμεσα τους  όσο αναφορά όχι μόνο το βάρος αλλά για την εμφάνιση, το στυλ, τα μαλλιά του καθενός, το χρώμα δέρματος που έχει, αν είναι κοντός- ψηλός, όμορφος ή άσχημος.

Το αν είναι κουφός, μουγκός,  τυφλός, με φακίδες ή άλλες δυσμορφίες στο δέρμα. Γκέι, λεσβία, στρέιτ ή τρανσέξουαλ. Ή αν γεννήθηκε με γενετικές δυσμορφίες.



Η ιδιαιτερότητα που έχει ο καθένας τον κάνει μοναδικό, τον κάνει αυτό που είναι και του δίνει δύναμη να ξεχωρίζει.

Δεν πρέπει να μαστιγώνουμε ο ένας τον άλλον με λόγια που πονάνε, πράξεις βίας, αποκλεισμό από την κοινωνία επειδή εκείνοι που την ορίζουν θέλουν τους ανθρώπους σε καλούπια να είναι όλοι ίδιοι γεμίζοντας με φόβο την καρδιά των ανθρώπων για το διαφορετικό.



Είμαστε όλοι διαφορετικοί και υπέροχοι, αυτή είναι η μαγεία. Βρείτε την μέσα σας!

Να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας για αυτό που σας κάνει ξεχωριστούς. Εξάλλου η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Αφήστε αυτή την τελειότητα να σας καθοδηγεί και γίνεται μάρτυρες και πολεμιστές των φόβων του διαφορετικού. Μην αφήνετε τα πρότυπα της κοινωνίας να σας βάλει σε καλούπια.



Μεγαλοποιήστε αυτό που είστε και βγάλτε έξω την ομορφιά που κρύβεται μέσα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου